Stipendija za razmenu na Master studijama

Ova stipendija je deo EU finansiranja za akademsku mobilnost, koja važi samo za Master studente Univerziteta u Nišu, da odu na jedan ili dva semestra na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Trondhajmu (NTNU). Broj stipendija može da varira od 15 do 30 godišnje, u zavisnosti od toga da li su razmene za period od jedan ili dva semestra. Ako studirate na Univerzitetu u Nišu ovo je idealna prilika da postanete deo velike međunarodne studentske zajednice. Svake godine NTNU prima oko 800 studenata na razmenu iz celog sveta. Na početku svakog semestra organizuje se orijentacija tokom koje ćete upoznati druge međunarodne studente, kao i predstavniken raznih studentskih organizacija na NTNU.

Oblasti

Oblasti i fakulteti sa kojih studenti mogu da se prijave su:  Ekonomija, Elektrotehnika, Mašinstvo, Medicina, Zaštita na radu (Bezbednost).

stipendija norveska

Stečeni bodovi na NTNU treba u potpunosti da su priznati kao deo studija na Univerzitetu u Nišu. Studenti mogu da se prijave za jedan semestar ( 30 ECTS kredita) ili dva semestra (60 ECTS). Očekuje se da prate kurseve koji se odvijaju na engleskom jeziku, tako da je uslov da imate dobro znanje engleskog jezika. Trebalo bi da dizajnirate studijski plan na NTNU u saradnji sa odgovornim osobljem fakulteta u Nišu.

Iznos stipendije

Stipendija je puna, i pokriva sve troškove života za ceo period studiranja u Trondhajmu. Mesečna stipendija iznosi 1000 evra. Stipendija će pokrivati troškove vize, povratno putovanje Srbija- Norveška i zdravstveno osiguranje.

Rokovi i prijava

Jesenji semestar : 1. maj

Prolećni semestar : 1. oktobar

Prijava se vrši na samom Univerzitetu.

Srećno!

Izvor: HeySuccess


Ukoliko vas zanimaju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit

Podelite s prijateljima: