Kina postaje centar sveta, i Azijski kontinent nudi veliki broj opcija za studije i razmene. Za sve one koji žele da učine svoje studentske dane egzotičnim i nezaboravnim, definitivno treba da razmisle o studiranju u Kini, zbog velikog izbora programa. Ovde su samo neki od programa i univerziteta sa kursevima za internacionalne studente.

ASIA EXCHANGE

Stipendije Shanghai University se mogu dobiti kroz program Asia exchange. Troškove za dužinu od jednog semestra možete naći ovde, za studente iz Evrope školarina iznosi oko 1500 eura. Oni ne daju stipendije za taj program za nas ali zato nude alternative u traženju stipendija.Preko Asia exchange programa možete pohađati i Guangzhou University, gde možete učiti o kineskoj kulturi, ekonomiji u Kini i kineskom jeziku.

hong-kong-915080_1920

NANJING UNIVERSITY

Nanjing Normal University se nalazi u Nanjingu u provinciji Jiangsu. Na ovom Univerzitetu imate mogućnost da idete na osnovne, Master, doktorske i post doktorske studije. Kursevi obuhvataju prirodne i društvene nauke. Školarina varira od 2500 eura za osnovne studije do 3500 eura za doktorske studije. Postoje mnoge stipendije koje mogu pokriti vaše troškove.

TSINGHUA UNIVERSITY

Ovaj Univerzitet nudi stipendije za doktorske studije. Kineska vlada nudi stipednije za osnovne i diplomske studije, a grad Peking nudi stipendije za Master studije. Imaju zanimljiv buddy program koji pomaže internacionalnim studentima da se priviknu na život u novom gradu.

sunset-952629_1920

FUDAN UNIVERSITY

Fudan University nalazi se u Šangaju. Stipendije koje ovaj univerzitet nudi možete naći ovde. Neke od predmeta koje možete studirati su: kineska kultura, kineska ekonomija, politika, filozofija, mediji, IT i inženjerstvo.

STIPENDIJE ZA KINU

Ministarstvo privrede Kine daje pune stipendije za master i doktorske studije. Apliciranje je online, a deo procesa ide kroz lokalne ambasade. Studije mogu biti na 26 odabranih univerziteta i programima sa spiska koji su na engleskom.

Preporučujemo i da koristite sajt CUCAS  na kom možete pretraživati univerzitete u Kini i gde imate sve opisano od smeštaja, školarina i programa univerziteta. Sajtovi univerziteta nisu baš pregledni, pa je potrebno biti uporan.

Nín hǎo,

Milena Milošević


 

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko pripreme dokumentacije i biranja programa, pošaljite nam besplatan upit
logo final-01

Podelite s prijateljima: