Želiš da studiraš u Rusiji i postaneš pravi stručnjak i sve to besplatno?


Prijavi se na sajtu do 10. decembra: https://education-in-russia.com


Ruski Dom u Beogradu poziva građane Srbije, buduće studente osnovnih, master i doktorskih studija da učestvuju u konkursu „Besplatno visoko obrazovanje u Rusiji“ u okviru kvota Vlade Ruske Federacije.

Ruska Federacija svake godine daje stipendije za 15.000 stranih studenata. Broj kvota za državljane Srbije se stalno povećava. Građani Srbije koji žele da studiraju u Ruskoj Federaciji na budžetskoj osnovi se prijavljuju
Ruskom domu u Beogradu. Sistem visokog obrazovanja u Rusiji objedinjuje više od 600 državnih univerziteta. Ruski univerziteti obučavaju specijaliste za više od 350 specijalnosti.


Studenti imaju mogućnost da:


• Nastave školovanje odmah posle sticanja prethodnog obrazovanja (srednja škola, visoka škola, fakultet)
• Studiraju besplatno
• Dobijaju novčanu stipendiju (u zavisnosti od regiona i određenog fakulteta) bez obzira na akademski uspeh
• Budu smešteni u studentskom domu! Skrećemo pažnju da na konkursu mogu da učestvuju kandidati koji su već završili srednju školu, gimnaziju ili fakultet i imaju original diplome, ili kandidati koji sada završavaju (2021/2022. godine) poslednji razred srednje škole ili gimnazije ili studenti završne godine fakulteta.

Prebacivanje iz stranog univerziteta na ruski univerzitet tokom studija, tj. na 1, 2, 3. ili 4. godini nije moguće. Studiranje o teret kvota podrazumeva pun ciklus studija od 1. godine osnovnih studija, master ili doktorskih studija.


https://instagram.com/ruskidom.rs?utm_medium=copy_link


Ino Edukacija pomaže pri prijavama za Rusku stipendiju.

Podelite s prijateljima: