Marina Vukčević je završila svoje osnovne studije u Crnoj Gori, nakon čega je rešila da nastavi školovanje na prestižnoj Business and Hotel Management BHMS školi u Lucernu, Švajcarska. Podelila je svoje iskustvo sa nama i saznali smo kako funkcionišu studije tokom pandemije i da li uživa u studentskom životu u Švajcarskoj.

Zašto si odabrala baš Švajcarsku za nastavak svojih studija?

Završila sam osnovne studije za turizam i hotelijerstvo u Cg. Par godina unazad sam razmišljala o master studijama van Cg. U početku sam bila zainteresovana za Italiju, zatim sam pronašla Ino edukaciju i nakon razgovora sa njima sam se odlučila za Švajcarsku. Baš u Švajcarskoj se nalaze najbolji i najpoznatiji fakulteti za hotelijerstvo.

Kaži nam nešto više o svom fakultetu i programu, kako funkcioniše?

Na BHMS-u stvari funkcionišu kao švajcarski sat. BHMS je spoj teorije i prakse. Na fakultetu je sve dobro organizovano iako su predavanja online. Profesori se trude da nam izađu u susret u svakom trenutku. Plaćena praksa traje 6 mjeseci i omogućava studentima da se usavrše u svim oblastima hotelijerstva i naravno preporuke nakon obavljene prakse su veoma važne pri daljem zaposlenju. Studije nisu lake, profesori zahtijevaju rad, trud u svakom trenutku ali vrijedi se boriti za znanje i iskustvo koje nam omogućava BHMS.

Koliko ti je značila pomoć Ino Edukacije u procesu?

Ino edukacija mi je mnogo pomogla pri odabiru fakulteta kao i pri samom procesu upisa i apliciranja za vizu. Predlažem svima da na ovaj put upisa i apliciranja krenu pomocu Ino edukacije koji bi meni bio haotičan da nije bilo njih.

Kako izgleda tvoj prosečan dan kao studenta?

S obzirom na trenutnu situaciju sa koronom, časovi se održavaju online. Po završetku časova slijedi obavezna šetnja u centru Lucerna, i ispijanje kafe pored jezera. Na BHMS-u je pored smještaja obezbijeđena i hrana. City Campus se nalazi na 10 minuta od centra grada kao i od željezničke stanice, sve je na dohvat ruke, svugdje se lako stiže bez prevoza.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Po mom mišljenju Švajcarska je najbolja zemlja za život i rad. Po završetku studija, planiram da ostanem u Švajcarskoj ukoliko se pruži zanimljiva prilika za rad u nekom od hotela.

Hvala ti što si podelila svoje iskustvo sa nama i srećno na studijama!

Ukoliko i vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: