Takmičenje je odloženo za novembar 2021. godine zbog situacije sa pandemijom virusa COVID 19.

Best in English je veliko online jezičko takmičenje koje predstavlja najveće evropsko takmičenje za đake uzrasta od 15 do 19 godina. Ova takmičenja se održavaju deSetu godinu zaredom u Evropi, a od prošle godine Ino Edukacija ih sprovodi za srednjoškolce Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovo takmičenje podržava Ministarstvo obrazovanja Republike Češke, a organizuje ga Czech-US agency iz Praga.

Ko može da se prijavi?

Mogu da se prijave svi srednjoškolci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore kojima engleski nije maternji jezik, ispred svojih sredjih škola, bez obzira na državljanstvo. Nije ograničen broj učesnika iz jedne škole. O veličini i priznatosti ovih takmičenja govori činjenica da je prošle godine učestvovalo 25 000 učenika iz 1 200 škola i preko 30 zemalja, koji su pored sjajnog iskustva i prilike da testiraju svoje znanje engleskog jezika, osvajali i vredne nagrade. Pored nagrade za učenike dodeljuju se i nagrade za njihove profesore!

Kada se održava?

Takmičenje Best in English je odloženo za novembar 2021. zbog pandemije. Takmičenje se sprovodi u vidu online testa u srednjim školama širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji se popunjava uz nadzor profesora. Zbog potrebe distanciranja u školama moguće je (na i obavezno) podeliti đake u 5 grupa, te da se svaka grupa smenjuje na sat vremena. 

Prijava je veoma jednostavna kao i rađenje testa, a pregledanje testova se radi u Češkoj, odakle takmičenje potiče. I đaci i profesori širom Evrope vole ovo takmičenje jer ne moraju da putuju, niti postoji ikakva dodatna birokratija, već se sve radi online iz vaše škole. Taksa za prijavu je 35 EUR i plaća se online karticom. Ukoliko imate problema sa plaćanjem slobodno nas kontaktirajte.

Rangiranje i nagrade

U odnosu na rezultate naši đaci rangirati po ostvarenom uspehu na evropskom, regionalnom i državnom nivou, a evropski pobednici imaju mogućnost da osvoje IALC kurseve engleskog  jezika u Kanadi, kao profesionalnu orijantaciju Ino Edukacije i vaučer u vrednosti od 100 EUR za prvo mesto u Srbiji. U najboljim školama biće organizovane ceremonije dodele nagrada za đakei profesore! Srednjim školama kao i školama jezika biće dodeljivani Best in English sertifikati kvaliteta. 

1. nagrada na Evropskom nivou – IALC kurs engleskog jezika u Kanadi 

2. nagrada na Evropskom nivou – učešće u European Summer School u Pragu leto 2021

 1. nagrada na nacionalnom nivou Srbije – vaučer u vrednosti od 100 EUR (po želji pobednika) + besplatna profesionalna orijentacija u Ino Edukacija u vrednosti od 90 EUR
 2. nagrada na nacionalnom nivou Srbije – vaučer u vrednosti od 50 EUR (po želji pobednika)+ besplatna profesionalna orijentacija u Ino Edukacija u vrednosti od 90 EUR
 3. nagrada na nacionalnim nivou Srbije – besplatna profesionalna orijentacija u Ino Edukacija u vrednosti od 90 EUR

Za Bosnu i Crnu Goru nacionalne nagrade će se dodeljivati ukoliko bude bilo dovoljno učesnika.

Za najuspešnije profesore biće dodeljene prigodne nagrade – Lilly vaučeri u vrednosti od 1000 RSD.

takmičenje engleskog best in english.jpg

Učesnici iz cele Evrope

Neke od zemalja čiji su đaci do sada učestvovali su: Češka, Estonija, Grčka, Slovačka, Latvija, Portugal, Litvanija, Poljska, Švedska, Španija, Finska, Mađarska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Nemačka, Austrija, Ukrajina, Turska. 

Ko je do sada učestvovao?

 • Matematička Gimnazija Beograd (Srbija) – pobednici 2019!
 • Karlovačka Gimnazija Sremski Karlovci (Srbija)
 • Užička Gimnazija (Srbija)
 • Gimnazija Bolyai Senta (Srbija)
 • Gimnazija Zaječar (Srbija)
 • Tehnička škola Zaječar (Srbija)
 • Tehnička škola Pirot (Srbija) 
 • Medicinska škola Požarevac (Srbija)
 • Gimnazija Smederevo (Srbija)
 • Gimnazija Pirot (Srbija)
 • Gimnazija Smederevska Palanka (Srbija)
 • Savremena gimnazija Beograd(Srbija)
 • Gimnazija Knjaževac (Srbija)
 • Srednja škola “Nikola Tesla” Batočina (Srbija)
 • Gimnazija Subotica Kosztolányi Dezső (Srbija)
 • Gimnazija i ekonomska škola Svetozar Miletic Srbobran (Srbija)
 • Brook Hill International School Belgrade (Srbija)
 • Politehnička srednja škola Požarevac (Srbija)
 • Gimnazija Podgorica (Crna Gora)
 • Srednja ekonomska škola Bar (Crna Gora)
 • Gimnazija Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
 • Gimnazija Banja Luka (Bosna i Hercegovina)

Ko je ostvario najbolji uspeh iz Srbije do sada?

Svake godine radi se i nacionalno rangiranje škola po uspehu đaka i do sada su se najbolje pokazale Matematička i Knjaževačka gimnazija!

Place Worldwide Place by Country School Name School City
14 1 Mathematical Grammar School Belgrade
25 2 Knjaževac Grammar School Knjaževac

Iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine nije bilo dovoljno učesnika da bi se radilo nacionalno rangiranje ali verujemo da će se to ove godine promeniti. Pokažite nam ko je najbolji ove godine!

Kako se prijavljuje?

Prijava je 35 evra po školi i radi se online na Best in English sajtu. Ino Edukacija biće spoznor za odabrane škole.

Prijave su otvorene i prijavite se što pre! Na sajtu možete videti kako su izgledali testovi prošlih godina pa krenite sa pripremom! Savet je da se đaku i profesoru dodeli jedan slobodan dan od nastave kako bi ste što bolje pripremili. Na takmičenje se ne prijavljuje na upit ispod već direktno na Best in English sajtu i prijave na takmičenje poslate direktno nama neće biti uzete u obzir.

best in english ino edukacija.png

Kontakt sa organizatorima

Ino Edukacija centar za školovanje u inostranstvu je ekskluzivni organizator Best in English takmičenja za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Ino Edukacija će kontaktirati najuspešnije škole kako bi se organizovale dodele nagrada. Za sva pitanja kontaktirajte nas upitom ispod.

Ino Edukacija želi vam puno uspeha!


Za sva pitanja u vezi sa Best in English takmičenjem pošaljite nam upit:ino edukacija logo border.jpg

Podelite s prijateljima: