Stipendija je namenjena studentima iz zemalja u razvoju za studije na nivou osnovnih, master i doktorskih studija na državnim fakultetima u Češkoj. Srbija se od ove godine ne nalazi na listi zemalja, ali konkurs važi za određene zemlje regiona.

Da li ste razmišljali o studijama u Češkoj?

Vlada Republike Češke je raspisala konkurs za stipendiju za sve diplomce srednjih škola / fakulteta koji dolaze iz zemalja u razvoju i žele da završe osnovne, master ili doktorske studije na državnim fakultetima u Češkoj. Oblasti koje su pokrivene su: ekonomija, agrikultura, informatika, životna sredina i energetika.

Kako da se prijavite?

Prijava se radi online. Potrebno je popuniti aplikacioni formular koji se nalazi na ovom linku. Biće potrebno dostaviti i dokaz o znanju jezika.

Češka stipendija

Iznos se svake godine menja. Iznos za master studije je 14 000 CZK (535 EUR), a za doktorske studije 15 000 CZK (575 EUR).

Rok za prijave je 30. septembar

Detaljne informacije pronađite na sledećem linku: https://scholarship-positions.com/czech-government-scholarships-developing-countries/2013/07/28/?fbclid=IwAR3vhRS5-w6jbhndpW6bE23JN7V8FOYGAdzjHVqDavR0Ujf1Uk7hW1N7ReU


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, kontaktirajte nas:

Podelite s prijateljima: