O školi

Hoosac srednja škola je vrhunska boarding school osnovana 1889. godine u Hoosick-u, u Njujorku. Škola neguje tradiciju dugu preko 100 godina i vrši upis učenika od VIII do XII razreda. Nastavni kadar je fokusiran na sve učenike podjednako i škola je prepoznata kao odlična priprema za američke koledže. Radi se na kompletnom razvoju i napretku učenika kroz kvalitetno obrazovanje, ali i sport i društveni život, što je sve obezbeđeno kao deo školske zajednice. U okviru Hoosac-a je i internacionalna sportska akademija, sa brojnim nagradama sa takmičenja i izuzetnim uspesima mladih sportista. Učenicima su u okviru škole obezbeđeni smeštaj i hrana.

Top ranking

Hoosac je jedna od najboljih privatnih srednjih škola u Njujorku, čemu svedoči tradicija postojanja duga 130 godina, ali i visoki ranking na kojem se nalazi:

  • 6 mesto od 489 škola za diverzitet studenata
  • 5 mesto od ukupno 26 za najbolju boarding školu u Njujorku
  • 5 mesto od 42 za najbolju hrišćansku školu u Njujorku

Škola može da se pohvali i pozitivnom statistikom što se tiče broja upisanih učenika na najprestižnije top univerzitete.

About_Banner

Odlična priprema za koledž

Prepoznatost i uspeh ove srednje škole se nalazi i u tome što veruju u uspeh svakog učenika. Smatraju da su svi učenici različiti na svoj način i samim tim usvajaju znanje na različite načine. Iz tog razloga škola je osmislila različite stilove edukovanja. Utvrđuju se akademske potrebe svakog učenika ponaosob i na osnovu toga se kreira iskustvo koje će upotpuniti te potrebe.

Na ovaj način svaki učenik postiže svoj pun potencijal, uživa u procesu učenja i ostvaruje vrhunske rezultate.

Škola se izuzetno ponosi i svojim SUCCESS programom za decu sa poteškoćama u učenju, koji je kreiran jer smatraju da svako može ostvariti vrhunske rezultate kada mu se pruži adekvatna podrška i odgovarajuća sredstva.

Academics_Banner

Internacionalna sportska akademija

Sportska akademija pruža najbolje od oba sveta: kvalitetno obrazovanje i usavršavanje u sportu.

Internacionalna sportska akademija za košarku je jedinstvena prilika da učenici koji su aktivni sportisti budu u okruženju vrhunske košarke, od treninga prilagođenom profesionalnim sportistima do igranja košarke na državim takmičenjima vrhunskih liga.

Kako bi ostvarili svoj pun potencijal, pored treninga, instistira se i na dobrom akademskom uspehu.

Ova akademija kroz svoj internacionalni aspekt teži da okupi najbolje učenike sportiste na svetu i pruži im mogućnost da ostvare uspeh na većem nivou!

Primer dnevnog rasporeda:

05:45h – buđenje

06:00 – 08:00h – trening

08:00 – 09:00h – tuširanje i doručak

09:30 – 14:30h – škola

15h – ručak i odmor

19:00 – 21:00h – trening

21:30h – večera

*užina i voće su dostupni tokom celog dana

Athletics_Banner.jpg

Cene

Školarina na godišnjem nivou iznosi 60 000$, ali imamo odličnu vest za sve zainteresovane učenike – prijavom preko Ino Edukacije ostvarujete umanjenje školarine od 60% i ona iznosi 25 000$!

Uslovi za upis i prijava

Prijava se vrši direktno preko Ino Edukacije, a proces prijave izgleda tako što se popunjava online formular, podnosi se transkript ocena, preporuke profesora engleskog i matematike, SAT test i intervju.

555271_10150921533409510_231758801_n


Ukoliko vas interesuje školovanje u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit.

Podelite s prijateljima: