Florida Prep je internacionalna srednja škola u Sjedinjenim Američkim Državama koja sprema srednjoškolce za svoj budući akademski put.

FloridaPrep-building-Banner-Web.jpg

Škola je smeštena u centru Melburna, Orlando u blizini međunarodnog aerodroma Melburn. Ova privatna srednja škola nudi programe spcijalizovane za pripremu srednjoškolaca za studije uzrasta od 5-12. razreda. Oni su jedna od najstarijih i najraznovrsnijih internacionalnih internatskih škola i postoje od 1961. godine. Pohađaju je deca iz preko 30 zemalja iz celog cveta i 22 američke. Škola nudi program “College Style” sa dužim časovima nastave i sličnim principom rada sa kojim će se srednjoškolci susresti na koledžu. Mnogi nastavnici imaju master diplome i vrhunski su stračnjaci, takođe, škola nekada pozove i profesore sa Univerziteta da budu predavači na nekim od kurseva.  Razredi su dosta mali što omogućava veću posvećenost svakom učeniku i individualniji pristup. Ono što ih izdvaja jeste što postoji i program avijacije, gde mogu da se sertifikuju i dobiju licencu za privatnog pilota na obližnjem aerodromu.

Više o samom programu

Časovi traju 90 minuta. Svaki dan učenici imaju pravo da biraju po 4 različita časa. Da biste završili ovu školu potrebno je da imate 24 kredita. Ocene idu po sistemu od A-F. A je mastery of subject matter , dok je F failing. Ulogu predsednika razreda dobija učenik koji je osim akademskog uspeha pokazao uspeh i na ostalim vannastavnim aktvnostima. Florida Prep nudi razne mogućnosti u oblasti sporta, više od 3 godine oko 6% studenata je dobilo pune sportske stipendije za nastavak studija na nekom od top američkih koledža, dok je 4% primljeno na US Military Academies. Ono što najviše izdvaja ovu školu jeste dokazan, 100% učinak kada je u pitanju upis učenika na koledž. Takođe u sam edukativni sistem je integrisan takozvani STEM ( Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) koji počinje već od 5 razreda.  Učenici učestvuju u raznovrsnom broju projekata, obilaze kompanije i već u ranom uzrastu razvjaju kritčko mišljenje, timski duh i dobijaju širu perspektivu u raznim oblastima. Škola organizuje i mala putovanja od nedelju dana svake godine. Ide se ili u ; Njujrok, UK, Italiju, Savanu ili druga mesta Floride. Od 9 razreda počinje ozbiljnija priprema za koledž, gde tutori počinju da rade jedan na jedan sa studentom i usmeravaju ga shodno iskazanim preferencijama i sposobnostima. Pomažu im oko aplikaije i prolaze sa učenicima ceo proces.

Florida-Prep-hRd66H.jpg

Cene i uslovi

Cena po godini je 14.000 dolara, a cena kompletnog programa je 43.000 dolara uključujuči hranu, smeštaj i uniforme kao i sve usluge škole. Preko Ino agencije je moguće i umanjenje. Ono što je potrebno jesu transkripti ocena iz osnovne škole i sprovodi se intervju sa nekim od profesora u cilju upoznavanja i procene kandidata. Potrebno je takođe da deca imaju sertifikat jezika (TOEFL, IELTS, CAE). Oko proces aplikacije za ovu školu vam pomažemo mi. Potrebno je da popunimo online aplikacioni formular i plaća se prijava 100$. Škola ne daje zdravstveno osiguranje, tako da je poželjno da roditelji to regulišu pre odlaska dece. Nakon administrativne provere, škola izdaje zvanične papire i dokumenta potrebna za viziranje. Sledi uplata depozita od 2500$ i još 300$ internacionalne takse. Zakazujemo termin u ambasadi i taj isti dan saznajete da li ste dobili vizu i spremni ste za polazak. Za vizu su potrebna dodatna dokumenta kao što su izvod iz banke, potvrde o zaposlenju ili vlasništvu firme i dodatni aplikacioni formulari.

Florida-Prep-KARFbb.jpg

Prijavite se već danas. Ino agencija je direktni predstavnik škole! 

Podelite s prijateljima: