Koliko je važan dizajn u hospitality industriji, najbolje pokazuje ova škola. Deo Swiss Education porodice IHTTI akcenat stavlja na inovacije u dizajnu koji će krasiti hotele. Studenti i tokom studija rade na razvijanju svojih sposobnosti i kreativnosti pa često iskuse poslove od organizovanja menija do izbora dekora. 

Zanimljiva stvar je i to da perfekcija nije prisutna samo u školi. Grad Neuchatel, gde su smešteni  kampus i škola, je daleko poznat, jer se upravo u ovom gradu prave čuveni švajcarski satovi.

Studije

Što se studija tiče, ukoliko ste ranije čitali o školama hotelijerstva, kod većine se poklapaju neke stvari:

– Bachelor studije traju 3 godine

– U sklopu škole nalazi se i smeštaj za studente

– Na kraju svake godine stičete neki sertifikat, ali tek posle 3 godine dobijate bachelor diplomu

– Imaju plaćene prakse

– Male grupe studenata u grupi, što omogućava maksimalnu posvećenost studentu

– Master studije traju 2 godine: Postgraduate studije (obično traju 2 semestra) posle kojih nastavljate još 2 semestra i stičete diplomu master studija

IHTTI je partner sa Derby univerzitetom, pa tako po završetku studija stičete i švajcarsku, ali i britansku diplomu.

Osnovne studije sastoje se iz jednog smera:

BA in International Hospitality and Design Management

Na osnovnim studijama svaka godina se završava plaćenom praksom koja traje 4 – 6 meseci. Plata je obično, kao i na svim školama ovog tipa, oko 2000 evra mesečno i odlično posluži da platite deo školarine, zaradite džeparac i iskoristite dobru lokaciju – Neuchatel. Ako ste ljubitelj skijanja, onda ste na pravom mestu, jer je grad okružen planinama, a kada je sezona to predstavlja poseban užitak.

neuchatel-112910_960_720.jpg

Za razliku od drugih škola, na kraju osnovnih studija radite samostalni projekat, što je odlična prilika da primenite naučeno i dobijete mogućnost da se dokažete, što dosta posluži i za prve ozbiljne poslove i dalji napredak u karijeri.

Nastavak studija traje nepunu godinu kada dobijate Postgraduate Diplomu in International Hotel and Design Management, a ukoliko nastavite još jedan semestar bićete bogatiji za master zvanje: Master of International Busniness in Hotel and Design Management.

Cene

Cena osnovnih studija je oko 35 000 CHF godišnje,  dok master studije u trajanju od 2 godine koštaju oko 70 000 CHF.

U cenu školarine svim studentima ulazi smeštaj (standardna dvokrevetna soba), hrana, transport, školska uniforma, knjige, takse, iPad koji svi studenti dobiju na poklon od škole, tako da ste u okviru ovoga kompletno obezbeđeni.

Prijava

Sa studijama možete krenuti u septembru ili u februaru, što je odlična prilika za sve kandidate. Prijave traju tokom cele godine, ali su polasci u ova dva termina.

Ukoliko Vam se dopada ova škola i pronalazite sebe u dizajnu ovakvog tipa, pošaljite nam upit i obezbedite sebi mesto u IHTTI.
Prijava preko Ino agencije je besplatna (inače se plaća školi) kao i revizija dokumentacije.

 

 

Podelite s prijateljima: