Turizam i ugostiteljstvo – najbrže rastuća industrija u svetu

Turizam i ugostiteljstvo predstavljaju oblasti u kojima se zapošljava sve više ljudi širom sveta! Posvećenost uslugama i želja za povećanjem zadovoljstva klijenata jesu motiv svim kompanijama da zapošljavaju stručne i obrazovane kadrove iz tih oblasti. Međutim, mnogi poistovećuju turizam sa ugostiteljstvom i obrnuto, zato je bitno da pre nego što se odlučite da studirate neku od ovih oblasti, razumete razlike. Rad u turističkim agencijama ili organizacija grupnih i individualnih putovanja jesu poslovi kojim bi se bavili diplomirani studenti turizma, dok su u oblasti ugostiteljstva traženi poslovi menadžera hotela, restorana, spa i wellnes centara.

HIGH27967_115878

Ukoliko želite da razvijate karijeru u oblasti turizma ili hotelijerstva – predstavljamo vam vrhunski univerzitet iz tih oblasti koji se nalazi u srcu Evrope!

Univerzitet Modul iz Beča

MODUL Univerzitet je prestižna austrijska biznis i hospitality škola čiji su svi studijski programi na engleskom jeziku.  Važi za jedan od vodećih austrijskih privatnih univerziteta, čiji je osnivač Privredna komora Beča. Posebno je važan u oblastima hotelijerstva i turizma, jer predstavlja univerzitet broj 1 za celu Austriju.

Modul-logo.svg

U ponudi postoji više smerova na osnovnim i master studijama, kao i MBA studije. Glavi fokus univerziteta jesu turizam i ugostiteljstvo, ali i poslovne (biznis) studije, studije održivog razvoja, javne uprave, menadžmenta novih medija i internacionalnog menadžmenta. Svi programi su akredirovani od strane austrijskog Ministarstva za nauku i istraživanje.

Studije turizma na Modulu

Programi Bachelor of Business Administration (BBA) omogućavaju studentima da prodube svoje znanje o industriji turizma, ugostiteljstva ili događaja i uključuju prakse koje pružaju mogućnost upotrebe stečenih teorijskih znanja u profesionalnom okruženju.

Modul_Bachelor_Graph

Osnovne studije turizma

1. BBA in Tourism and Hospitality Management (trogodišnji program)

Trogodišnja diploma poslovne administracije (BBA) u oblasti turizma i hotelijerskog menadžmenta nudi studentima opcije za programe Event Management, Tourism Management ili Hotel Management. To je savršen izbor ako želite postati budući lider u turističkoj i ugostiteljskoj industriji u sektorima kao što su organizacija putovanja, hotelski konsalting, upravljanje luksuznim brendovima, krstarenja, avijacija ili druge uslužne delatnosti.

2. BBA in Tourism, Hotel Management and Operations (četvorogodišnji program)

Sa akcentom na hotelske operacije i praktičnu obuku, ovaj program Vas priprema za uspešnu karijeru u međunarodnoj hotelskoj ili prehrambenoj industriji kroz jedinstvenu kombinaciju veština upravljanja hotelima. Nakon osnovnih studija dobijate najsavremeniju poslovnu univerzitetsku diplomu sa zvanjem diplomiranog inženjera biznisa (BBA) u turizmu, hotelijerstvu i operacijama.

Master studije turizma

Postdiplomski program Master of Science (MSc) in International Tourism Management (ITM) priprema studente da rešavaju buduće probleme globalne turističke industrije. Program se fokusira na liderstvo i menadžment koji su posebno relevantni za kompanije koje se bave ugostiteljstvom, marketing turizmom, organizacije za planiranje turizma itd.

Master studije turizma na Modulu traju 2 godine, a cena je 4.375 evra po semestru.

fakutet u beču na engleskom jeziku

Kako je živeti i studirati u Beču

Šesti put za redom, Beč nosi titulu grada sa najboljim kvalitetom života. Kako se nalazi u samom srcu Evrope, predstavlja dobru polaznu tačku za uzbudljiva vikend putovanja do Praga, Rima, Pariza ili nekog drugog evropskog grada, a nije daleko ni od Srbije.

Evropska muzička prestonica ne pruža samo kulturne i istorijske znamenitosti, već je i moderan, kosmopolitski grad. Osim toga, više od 50% grada je pokriveno zelenim prostorom, omogućavajući svojim stanovnicima i turistima da uživaju u raznim parkovima, šumama i atraktivnim biciklističkim stazama.

Ne želite da propustite priliku da živite u ovom divnom gradu i imate studentsko iskustvo koje nikada nećete zaboraviti!

austria (6)

Prijava i upis

Ukoliko su studije turizma pravi izbor za vas i želite da uživate u čarima prelepog Beča, prijava i upis na Modul Univerzitet su preko Ino agencije direktni uz besplatnu reviziju dokumentacije i slanje. Upis je moguć u letnjem i zimskom semestru.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit

Podelite s prijateljima: