Univerzitet Link Campus je privatni univerzitet u Rimu koji je u potpunosti akreditovan od strane države Italije. Poznat je kao univerzitet koji nudi odlične uslove studiranja, izuzetno lep kampus u Rimu i programe na engleskom jeziku. Jedan od podpredsednika Univerziteta je Franco Frattini, bivši ministar spoljnih poslova Italije, koji je dekan njihovog Fakulteta političkih nauka.

Osnovan u Rimu 1999. godine kao podružnica Univerziteta Malta u Italiji, od 2011. godine Univerzitet Link Campus funkcioniše samostalno, pod  italijanskim uredbama Ministrarstva obrazovanja. Univerzitet Link Campus kombinuje edukativne strategije anglo-saksonskog sistema sa italijanskom kulturom i didaktičkom metodom. Većina kurseva se nastavlja na engleskom jeziku, izuzev onih koji se održavaju na italijanskom jeziku. Takođe, univerzitet Link Campus ima mrežu sa međunarodnim univerzitetima poput LSE, Lomonosov i mnogi drugi. Ono što izdvaja ovaj Univerzitet je jedinstvena kombinacija starog i novog, italijanskog i engleskog i sigurno jedan od najprijatnijih kampusa u Italiji.

Studije

Osnovne studije traju 3 godine, a Master studije traju jednu ili dve godine.

Bachelor of Arts Degree Programs

Master of Arts ( Single Cycle Program)

Master of Arts Programs

Uslovi studiranja

  • Maksimalno 25 studenata po odeljenju je obavezno da olakša blisku vezu između učenika i profesora.
  • Stalna podrška mentora
  • Učestvovanje u ERASMU razmenama širom Evrope
  • Mentorski program (stručnjak iz oblasti koji će dati smernice za zapošljavanje studentima koji su blizu kraja studija)
  • Velika biblioteka, sale za predavanja, menza na fakultetu i prelepo ogromno dvorište gde studenti borave tokom dana
  • Komparativni i interdisciplinarni metod studija
  • Interaktivna nastava
  • Redovne lekcije obogaćene studijama slučaja, seminara i sastanaka sa svedočenjima iz različitih stručnih oblasti, institucija i preduzeća – profesori su veoma povezani sa instutucijama i često gostuju stručnjaci iz kompanija, Vlade i međunarodnih insitucija čije je sedište u Rimu poput UN FAO
  • Pristup Celokupnom kalendaru događaja na kojima se gostuju istaknutu pojedinci na međunarodnom nivou iz svih relevantnih oblasti kao što su ekonomija, pravo, politika i komunikacije.
  • Velika mreža italijanskih i stranih partnerskih kompanija u kojima studenti pronalaze poslove i prakse

 

link campus university rim
Direktorka Ino Agencije Ana Marija Marinković i Direktorka za međunarodnu saradnju Link Campus Univerziteta Alessandra Liccardo

 

Cena studija i stipendije

Školarina je 12000 evra, ali ekskluzivno preko Ino agencije može se dobiti umanjenje od 30-50% školarine! Kontaktirajte nas kako bismo poslali prijavu za stipendiju za Vas. Usluga slanja je besplatna ali komunikacija ide preko nas.

Život u Rimu

Dolce vita u punom smislu. Za mnoge najlepši evropski grad, svojom toplom klimom, gostoprimljivošću, istorijom, kuhinjom ali i zbog blizine mora, predstavlja jedinstveni spoj zbog kojeg milioni ljudi svake godine posete Rim. Do Rima postoji direktan let iz Beograd i Podgorice, koji traje malo više od sat vremena. Za pronalazak smeštaja Univerzitet Link Campus pomaže studentima da pronađu stan, dok Ino Agencija pruža podršku u dobijanju italijanske boravišne vize.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit ino agencija logo

Podelite s prijateljima: