Australija je razvila Postgraduate Research stipendije koje se odnose na istraživačke Master i Doktorske programe, za koje se dodeljuju pune stipendije za školarinu i za život.

Studije u Australiji

Zbog daljine, Australija je uvek ostala egzotična destinacija za studije za mnoge Evropljane i Amerikance. Uglavnom Indijci, Kinezi i Filipinci rado studiraju u Australiji, dok lokalni Australijanci obožavaju da studiraju u inostranstvu i putuju po svetu, i nema hostela u Evropi u kom nećete naići bar na jednog Australijanca. Čini se da su australijski univerziteti i vlada odlučili da imaju više studenata iz Evrope i Amerike pa su raspisali pune stipendije koje će privući raznovrsnije kandidate.

sidnej-australija-zalazak.jpg

Šta je research stipendija

Stipendije orijentisane na istraživački rad, kako na Master, tako i na doktorskim studijama. Podrazumeva se da ćete raditi na fakultetu kao istraživač, da ćete pisati, objavljivati i baviti se naukom. Ako vas zanima MBA ili neki program orijentisan na praksu, ovakve stipendije to sigurno ne pokrivaju.

Prijava

Što se kandidata tiče, očekuje se da je to neko sa višim prosekom (minimum iznad 8 ili 8.5), koje završio u roku, išao na konferencije, objavljivao radove ili se baš razume u neku akademsku oblast. Stipendije su pune i uključuju da su svi troškovi pokriveni. U prijavama je potreban serifikat jezika, standardna dokumentacija i research proposal – osim motivacionog pisma morate jasno da naznačite i odabere polje istraživanje i čime želite da se bavite. Ove stipendije su ozbiljne, rokovi su dosta rano i treba se ozbiljno potruditi.

Nacionalna stipendija

Australian Government Research Training Program (RTP) Scholarships

Stipendija Vlade Australije pokriva više univerziteta. Vaše je da odaberete univerzitet, research temu i mentora. Pored standardne dokumentacije potreban je i research paper, kao i za sve univerzitetske stipendije. Više informacija ovde. 

Univerzitetske stipendije

University of Sydney International Research Scholarships

Za stipendiju se konkuriše zajedno i sa programom studija koji je research-oriented. Više informacije ovde.

MELBURN STIPENDIJE.jpg
Melburn

University of Melbourne Research Scholarships

Ova stipendija je orijentisana na kvalitetne studente i dodeljuje se čak 300 stipendija. Više informacija ovde. 

University of Adelaide Scholarships International

Takođe orijentisana top studente koji žele da se bave istraživačkim radom. Više informacija ovde. 

(AGRTP) International Scholarships at University of Flinders

Australian Government Research Training Program (AGRTP) Scholarships (International)  je posebno orijentisana na talentovane strane studente koji žele da studiraju research programe na Master i PhD studijama. Više informacija ovde.

Srećno!


Ako vam je potrebna pomoć u apliciranju ili biranju programa pošaljite nam besplatan upit: logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: