Algoma University je državni univerzitet koji se nalazi u kanadskoj regiji Ontario, na samoj granici sa američkim državama Mičigenom i Viskonsinom. 

Lociran je u gradiću Su Sent Meri na Sent Meri reci, koja je i prirodna granica sa SAD. Ovaj univerzitet nudi samo programe osnovnih studija što mu omogućava da sva sredstva i svu energiju svojih kadrova usresredi na studente i pruži im akademsko iskustvo koje bi mnogi doživeli tek na Master studijama. Zbog toga njihov moto i jeste Small University, Big Education (mali univerzitet, veliko obrazovanje).

Bachelor programi

Accounting, Biology, Business Administration, Accounting, Economics, Human Resources, Management, Marketing, Community Development, Community Economic and Social Development , Computer Science. Mobile Software Engineering, Computer Games, Technology, Computer Games Technology/Creative Arts, English and Film, Environmental Science, Finance and Economics, Geography, History, Law and Justice, Music, Political Science, Psychology, Social Work, Sociology, Visual Arts.

algoma university kakonamaster.jpg

Cene

Slanje aplikacije iznosi 100 dolara, a studije godišnje koštaju oko 14 hiljada dolara što je prilično povoljno za Severnu Ameriku. Postoje stipendije za internacionalne studente koje se kreću od 500 do 5000 dolara. Univerzitet nudi poseban program porodičnog smeštaja za internacionalne studente tj. mogućnost da svoju prvu godinu student živi sa kanadskom porodicom kako bi mu se olakšalo upoznavanje i uklapanje u novu zajednicu. Cena za čitavu godinu života sa porodicom je 5800 kanadskih dolara. Univerzitet takođe nudi i smeštaj u novom kampusu u jednokrevetnim sobama, koji košta slično koliko i život u porodici.

Dom i kampus

Univerzitet ima svoj dom i kampus koji imaju odlične sadržaje, idealne za kvalitetan studentski život.

Uslovi upisa

Neophodno je položiti neki od testova znanja engleskog jezika, tačnije TOEFL (minimum 80) ili IELTS (minimum 6,0). Preko Ino Agencije ostvarujete jeftinije prijave za 50%. Algoma University ima rolling admission što znači da prihvata prijave tokom cele godine.


Ako želite da studirate u Kanadi pošaljite nam besplatan upit logo

 

Podelite s prijateljima: