AAU je američki univerzitet osnovan u Pragu 1990.godine i najstariji je privatni univerzitet u Češkoj. AAU je najprestižniji privatni univerzitet u Češkoj, koji je organizovan kao neprofitni univerzitet koji dodeljuje američke i britanske diplome, zajedno sa nacionalnom češkom diplomom. U Češkoj su poznati po inovaciji, odličnim studijama na engleskom jeziku i fantastičnim mogućnostima za studente u toku i nakon studija.

This slideshow requires JavaScript.

AAU je međunarodni univerzitet sa studentima iz 70 zemalja. Najviše studenata ima iz Amerike i Češke, ali i Rusije, Nemačke, Francuske, Ukrajine i Italije. Profesori dolaze iz 20 zemalja. Većuna su takođe Amerikanci i Česi, ali i Skandinavci, Nemci, Izraelci, Francuzi i drugi.

This slideshow requires JavaScript.

Studije

Predavanja i vežbe se održavaju u malim grupama, do 25 studenata, a prosečan broj studenata je 18 po grupi. Postoji 12 smerova na osnovni studijama i 3 smera na Master studijama i svi studijski programi su na engleskom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine a Master studije traju dve godine. Postoji 5 fakulteta: School of Business Administration, School of Humanities & Social Sciences, School of International Relations & Diplomacy, School of Journalism i the John H. Carey II School of Law.

Osnovne studije
Business Administration
Business Administration: Marketing and Communications Emphasis
Business Administration: Strategic Marketing Analysis and Planning Emphasis

Humanities, Society and Culture
Politics and Society
Jewish Studies: History and Culture
Visual Art Studies

International Relations

Journalism and Communications

Certificate of Higher Education in Common Law
Bachelor of Laws (LLB) – Undergraduate Entry
Bachelor of Laws (LLB) – Graduate Entry

This slideshow requires JavaScript.

Master studije
Business and Law in International Markets
MBA (Master of Business Administration) – in cooperation with Chapman University, California

Humanities

International Relations and Diplomacy

Master of Law (LL.M.)

School of Business Administration u saradnji sa Champan University iz USA nudi MBA program, a John H. Carey II School of Law nudi LLM zajedno sa University of London.

This slideshow requires JavaScript.

Smeštaj i život

Život AAU studenata je veoma uzbudljiv iz 2 razloga: Prvo jer se na samom Univerzitetu uvek nešto dešava a drugi razlog je jer žive u Pragu, prestonici noćnog života i zabave Centralne Evrope. AAU često organizuje predavanja, networking koktele, izložbe, večere i žurke, te studenti imaju dosta prilike da upoznaju uticajne i važne ljude Češke sa kojima je AAU povezan i koji su studirali ovde. Što se troškova života i smeštaja tiče, Prag je samo malo skuplji od Beograda, te je za mesečne troškove studenata potrebno izdvojiti oko 500 evra. AAU smešta svoje studente u dve rezidencije, ali i Studentski servis pomaže studentima koji žele da nađu stan. Svi studenti na AAU imaju pravo na finansijsku pomoć Vlade Češke za povraćaj deo novca za smeštaj, pa i to umanjuje ukupne troškove.

Cena studija

Cena osnovnih studija je 6350 evra po godini, a cena Master studija je 6820 evra po godini. Svakog semestra plaća se i administrativna taksa od 180 evra.

Prijava

Za prijavu se AAU plaća 80 evra, a usluge slanja Ino Edukacije su besplatne. Potrebna dokumentacija je standardna. Prijava je otvorena do kraja jula za programe koji počinju na jesen.


Ako želite da studirate u Pragu pošaljite nam besplatan upit logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: