AAU je američki univerzitet osnovan u Pragu 1990.godine i najstariji je i najprestižniji je privatni univerzitet u Češkoj

Organizovan je kao neprofitni univerzitet koji dodeljuje američke i britanske diplome, zajedno sa nacionalnom češkom diplomom. U Češkoj su poznati po inovaciji, odličnim studijama na engleskom jeziku i fantastičnim mogućnostima za studente u toku i nakon studija.

This slideshow requires JavaScript.

AAU je međunarodni univerzitet sa studentima iz 70 zemalja. Najviše studenata ima iz Amerike i Češke, ali i Rusije, Nemačke, Francuske, Ukrajine i Italije. Profesori dolaze iz 20 zemalja. Većuna su takođe Amerikanci i Česi, ali i Skandinavci, Nemci, Izraelci, Francuzi i drugi.

This slideshow requires JavaScript.

Studije

Studije su na engleskom jeziku, što privlači studente iz više od 50 zemalja i ceo program je po britanskom i američkom standardu. Više o programima i kvalitetu studija možete pročitati ovde. Grupe su do 50 studenata, a standardna veličina klase je 20 studenata. Postoji 12 smerova na osnovni studijama i 3 smera na Master studijama i svi studijski programi su na engleskom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine a Master studije traju dve godine. Postoji 5 fakulteta: School of Business Administration, School of Humanities & Social Sciences, School of International Relations & Diplomacy, School of Journalism i the John H. Carey II School of Law.

Direktorka Ino Edukacija Ana Marija Koppert posetila je AAU 2018. godine

Osnovne studije
Business Administration
Business Administration: Marketing and Communications Emphasis
Business Administration: Strategic Marketing Analysis and Planning Emphasis

Humanities, Society and Culture
Politics and Society
Jewish Studies: History and Culture
Visual Art Studies

International Relations

Journalism and Communications

Certificate of Higher Education in Common Law
Bachelor of Laws (LLB) – Undergraduate Entry
Bachelor of Laws (LLB) – Graduate Entry

This slideshow requires JavaScript.

Master studije
Business and Law in International Markets
MBA (Master of Business Administration) – in cooperation with Chapman University, California

Humanities

International Relations and Diplomacy

Master of Law (LL.M.)

School of Business Administration u saradnji sa Champan University iz USA nudi MBA program, a John H. Carey II School of Law nudi LLM zajedno sa University of London.

This slideshow requires JavaScript.

Smeštaj i život

Život AAU studenata je veoma uzbudljiv iz 2 razloga: Prvo jer se na samom Univerzitetu uvek nešto dešava a drugi razlog je jer žive u Pragu, prestonici noćnog života i zabave Centralne Evrope. AAU često organizuje predavanja, networking koktele, izložbe, večere i žurke, te studenti imaju dosta prilike da upoznaju uticajne i važne ljude Češke sa kojima je AAU povezan i koji su studirali ovde. Što se troškova života i smeštaja tiče, Prag je samo malo skuplji od Beograda, te je za mesečne troškove studenata potrebno izdvojiti oko 500 evra. AAU smešta svoje studente u dve rezidencije, ali i Studentski servis pomaže studentima koji žele da nađu stan. Svi studenti na AAU imaju pravo na finansijsku pomoć Vlade Češke za povraćaj deo novca za smeštaj, pa i to umanjuje ukupne troškove.

Cena studija

Cena osnovnih studija je 7850 evra po godini, a cena Master studija je 15473 EUR za ceo program. Tokom studija može se aplicirati za stipendiju za umanjenje školarine na osnovu proseka. Od sledeće godine postoji mogućnost da će stipendija biti od prve godine studija!

Iskustvo sa studija

Celo iskustvo sa studija pročitajte ovde

ZAŠTO STUDIRATI NA AAUNI?

Zato što su studije na engleskom jeziku, kvalitet nastave visok a život u Pragu veoma prijatan. S obzirom da je reč o slovenskom narodu i sličnom mentalitetu, češki jezik se brzo nauči i mnogi studenti lako nađu posao tokom i nakon studija, jer je stopa nezaposlenosti samo 3% i postoji ogromna potražnja za kadrovima.

Prijava

Za prijavu se AAU plaća 80 evra, a usluge slanja Ino Edukacije su besplatne. Potrebna dokumentacija je standardna. Prijava je otvorena do kraja jula za programe koji počinju na jesen.


Ako želite da studirate u Pragu zakažite besplatne konsultacije ovde

Podelite s prijateljima: