Site icon Kako na Master – INO EDUKACIJA

Cranfield University UK

Univerzitet Cranfield je britanski postdiplomski i istraživački državni univerzitet specijalizovan za nauku, inženjering, avio-transport, tehnologiju i menadžment. Cranfield School of Management je jedna je od najstarijih i najpoznatijih poslovnih škola na svetu. Univerzitet Cranfield je jedini britanski univerzitet koji nudi isključivo Master i Doktorske studije i koji je poznat kao univerzitet sa kojeg se odlazi na visoke pozicije u međunarodne kompanije i u Britansko ministarstvo odbrane.

Univerzitet Cranfield

Univerzitet Cranfield je osnovan kao Koledž za aeronautiku 1946. godine, dobio je Tehnološki institut u Cranfieldu 1969. godine i 1993. godine postao samostalni univerzitet pod svojim trenutnim nazivom. Nalazi se u blizini Londona i ima dva kampa: glavni kampus je u Cranfieldu, Bedfordshire, a drugi je Akademija za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva u Shrivenhamu, jugozapadu Oksfordu. Glavni kampus je jedinstven u Velikoj Britaniji jer poseduje sopstveni aerodrom (aerodrom Cranfield) u kampusu. Aerodromski objekti koriste aerospace i aerospace industrija Univerziteta Cranfield.

Cranfield School of Management

Škola menadžmenta Cranfield, osnovana 1967. godine i od tada uspešno školuje kadrove za poznate kompanije i javne institucije. Poznata je po master programima MSc Logistics & Supply Chain Management, MSc Finance and Management, Air Transport Management i MBA program. Konstantno je rangirana u top 20 evropskih biznis škola od strane Financial Times, i osim državne akreditacije ima i trostruku akreditaciju od Association of MBAs (AMBA), EQUIS i AACSB. Škola nudi i “Bloomberg Suite” centar koji omogućavaju pristup vestima o novim finansijskim uslugama i podacima o industrijama, tržištima, ekonomskim indikatorima, akcijama, obveznicama i derivatima, te studenti već tokom semestra postaju deo globalne biznis zajednice.

Pročitajte iskustvo Tamare Milošević sa Cranfield-a

Rangiranje i reputacija

Pošto je univerzitet postdiplomski, direktno poređenje sa dodiplomskim institucijama je teško, ali izdvojićemo neke ključne činjenice i brojke:

  1. Odnos broja profesora prema broju studenata: Cranfield je 2.univerzitet po broju profesora u odnosu na broj studenata
  2. Škola menadžmenta u Cranfield bila je treća najbolja evropska biznis škola u Velikoj Britaniji i 13. u Evropi 2008. godine.
  3. MBA je rangirana na 37. mjestu u svetu prema Economist Intelligence Unit (2013).
  4. Financial Times je 2013. plasirao Cranfield MBA kao 38. najbolju na svetu.
  5. Univerzitet Cranfield je rangiran 27. na svetu za mašinski, vazduhoplovni i proizvodni inženjering na QS World Unviersity rang listi K
  6. Čak 54% svih postdiplomaca u inženjerstvu za vazduhoplovstvo i 25% svih postdiplomaca poljoprivrednih i prirodnih nauka u Britaniji diplomira na Cranfieldu.
  7. Više od 10% doktorskih inženjerskih i naučnih doktora u Engleskoj dodeljuje Cranfield.
  8. Cranfield je četiri puta dobio nagradu Queen’s Anniversary Prize: 2005. godine za program daljeg i visokog obrazovanja za program stipendiranja u proizvodnji (FMM); u 2007. godini za svoju ulogu u humanitarnom uklanjanju mina; U 2011. godini za doprinos sigurnosti vazduhoplovstva kroz istraživanje i obuku u istraživanju nesreća; I u 2015. godini za svoj rad na vodama i sanitarijama.
  9. Studenti na Cranfieldovom programu Global Security dobil su i nagradu Imbert 2006. za razvoj ideja za unapređenje upravljanja rizikom i sigurnošću u Velikoj Britaniji.

Cranfield je broj 1 univerzitet za avio industriju

Ukoliko vidite svoju karijeru u avio industriji, kao inženjer ili menadžer, Cranfield je poznat kao najbolji univerzitet na svetu upravo za aviotransport i sve što ima veze sa njim. Poznati vlasnici i direktori aviokompanija svoje nove ideje i vizije prvo predstavljaju na Cranfield univerzitetu, i prvo sa ovog univerziteta regrutuje mlade menadžere i buduće lidere.

Brošuru za master i PHD programe preuzmite ovde – cranfield brosura

Studije inženjeringa

Studentski život

Cranfield ima prelepi kampus i svoj dom, za koji se možete prijaviti unapred. Na univerzitetu više od pola studenata su stranci, a Cranfield ima kontakte sa kompanijama u više od 60 država sveta, i pomaže svojim studentima pri zapošljavanju ili pronalasku prakse.  School of Aerospace, Transport i Manufacturing, Cranfield School of Management i School of Water, Energy and Environment se nalaze na kampusu Cranfield. Postoji i širok spektar jedinstvenih, industrijskih objekata za istraživanje. Karijerni centar je uvek na raspolaganju studentima za pomoć i podršku pri traženju posla nakon studija.

Cranfield Kampus

Sve sadržaje u kampusu – uključujući barove, prodavnice, poštu, sportsku dvoranu, banku i knjižaru – nalaze se na par minuta pešaka. Odlični sadržaji za odmor i kupovinu mogu se naći u Milton Kejnsu i istorijskom gradu Bedfordu, na samo nekoliko minuta vožnje. Bez obzira na vaše rekreativne, društvene ili sportske interese, širok spektar mogućnosti na i oko Crenfield univerziteta sigurno će ponuditi nešto za svakoga.

Cranfield kampus sadrži:

Cena studija

Cene variraju po programu, prosečno je 20000 funti školarina. Sve cene studija pogledajte ovde.

Zašto da se prijavite preko Ino agencije?

Ino agencija je nacionalni predstavnik Cranfield Univerziteta i obezbeđuje lakši upis i savete pri biranju programa, kao i besplatnu prijavu. Tokom prijave i upisa imamo direktan kontakt sa upisnom komisijom kako bi sve prošlo bez problema. Ukoliko imate svu dokumentaciju i položen sertifikat engleskog jezika brzo i besplatno vam šaljemo prijavu, i bićete sigurni da je ispravno poslata.

Kontaktirajte nas za sva pitanja.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit 

Podelite s prijateljima:
Exit mobile version