Ukoliko vas interesuju studije arhitekture u Španiji UIC je univerzitet koji je broj 1 za to! Pored arhitekture možete studirati i ekonomiju, stomatologiju, pravo, bioinženjering i biti u jednom od najlepših gradova Evrope.

Universitat Internacional de Catalunya UIC

Univerzitet UIC je lociran u prelepoj Barseloni i poseduje dva kampusa koji se nalaze u neposrednoj blizini. U pitanju su veliki kampusi gde je jedan fokusiran na društvene nauke i posebno na studije arhitekture, a drugi na medicinske i biološke nauke koji je opremljen najsavremenijim laboratorijama i simulacijama hitne pomoći. Ima oko 8000 studenata i studije na španskom i engleskom jeziku.

Univerzitet je visoko rangiran na svim priznatim svetskim listama, a po Šangajskoj listi je proglašen za broj 1 u Španiji.

Život u Barseloni i kampusi

Kao što smo spomenuli, studenti pohađaju nastavu u dva kampusa. U svakom od njih pronaći ćete prostrane učionice, čitaonice, studentsku menzu sa odličnim izborom hrane i prostrano dvorište za odmor i uživanje. Kampus fokusiran na health departman je nov, moderan i savremeno opremljen. Poseduje laboratorije, deo za hitnu pomoć i ordinacije gde studenti rade sa pravim pacijentima.

Malo je reći da je Barselona prelep grad i teško da bi neko imao zamerku za život na mediteranu. Narod je opušten i vrlo sličan nama, tokom cele godine je sunčano i pored pogleda na prelepu arhitekturu koja krasi Barselonu, možete i uživati u pogledu na more i luku. Noćni život je jedna od omiljenih stvari naših studenata i činjenica da se svugde stiže brzo zbog dobro regulisanih saobraćajnih linija i metroa. Pročitajte tekst INO tima nakon posete Španiji i pogledajte naše utiske i preporuke.

Parc Ciutadella (8)

Studije arhitekture

UIC je prepoznat po broj 1 programu za studije arhitekture u Španiji! Svaka godina studija ima svoje učionice i radionice, veliki je akcenat na radu na projektima i pravljenju modela i obezbeđeni su im svi uslovi i alati za izradu. Rad sa alatima je na početnim godinama uvek pod nadzorom.

Tokom studija imaju projekat sa državom gde studenti projektuju deo manjeg grada/naselje u Španiji i idu regularno na tender. Ukoliko njihov projekat bude odabran, on se i realizuje, što je neretko slučaj. Zar nije uzbudljiva ideja da možete završiti studije i biti zaslužni za uređenje jednog dela u španskom gradu?

Programi

U ponudi su osnovne i master studije na engleskom, španskom jeziku ili pola-pola. Dužina osnovnih studija varira od programa, a master studije traju godinu dana. Programi su iz oblasti arhitekture, biznisa, društvenih nauka, prava, medicine i zdravstvenih nauka, stomatologije, psihoterapije i obrazovanja.

Programi na engleskom jeziku su:

  • Bachelor’s Degree in Business Administration and Management
  • Bachelor’s Degree in Dentistry
  • Bachelor’s Degree in Architecture
  • Master’s Degree in Entrepreneurial Financing: Venture Capital and Private Equity – Official
  • Master’s Degree in International Cooperation: Sustainable Emergency Architecture
  • Master’s Degree in City Resilience Design and Management
  • Master’s Degree in Arts and Cultural Management
  • Postgraduate Degree in Teaching English as a Foreign Language (On-site, via video conference or via recording)
  • Postgraduate Degree in Marriage and Family Education – English Programme (Online)
UIC Barcelona (19)
UIC Barcelona kampus

Cena studija i apliciranje

Cena studija zavisi od izbora programa i kreće se od 9 300€ do 14 000€ po godini i univerzitetu se plaća naknada prilikom apliciranja u iznosu od 130€. Studije počinju u septembru, a moguće je aplicirati do aprila (maj ako ima mesta).

Za osnovne studije je moguće aplicirati za stipendiju na osnovu uspeha, dok za master studije nema stipendija.

Prijava i upis su direktni preko Ino Edukacije, a pored standardne dokumentacije i sertifikata jezika,  za master programe vas očekuje intervju, dok za osnovne studije imate prijemni u zavisnosti od izbora programa (opšta kultura, psihološki test, crtanje).


Ukoliko vas interesuju studije u Španiji, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: