KDG je državni univerzitet u Antverpenu, glavnom gradu Flamanskog dela Belgije koji nudi povoljne i kvalitetne studije na engleskom jeziku. Antverpen je prelep studentski grad i idealan izbor ukoliko želite da studirate na državnom univerzitetu koji je orijentičan na praktična znanja.

antverpen fakultet studije

O Univerzitetu KDG

Karel de Grote je najveći državni University of Applied Sciences and Arts u Belgiji, koji je fokusiran na biznis, tehnologiju i umetnost. Univerzitet ima 9 kampus u Antverpenu i pohađa ga dvanaest hiljada studenata. Univerzitet ima 1225 zaposlenih što garantuje dobar odnos broj profesora – broj studenata, te časove u malim grupama. U celom svetu univerzitet ima 211 partnera u Evropi i još 30 u Americi, što omogućava studentima da tokom svojih studija idu na razmene u okviru Erasmus programa.

kdg belgija univerzitet

Univerziteta je dobio ime po Karel de Grote (Karlo I, Karlo Veliki / 742-814) – evropski car koji je bio odgovoran za ogromnu evropsku imperiju i donosio jedinstvo u ljudima, jezicima, kulturama i društveno-ekonomskom sistemu i KDG Univerzitet želi da igra značajnu evropsku i međunarodnu ulogu. Otuda međunarodno legendarno ime (Carolus Magnus, Charlemagne). Pored toga, Karl Veliki igrao je važnu ulogu što se tiče temelja evropskog školskog sistema. Za vreme njegove vladavine, srednjovekovna umetnost cvetala je kao nikada do sada, takozvana karolinška renesansa. Sadašnji KDG nastao je spajanjem 13 državnih škola i koledža 20. decembra 1994. Univerzitet Karel de Grote zvanično je otvoren 1. septembra 1995. godine. Inauguracija je održana 18. septembra 1995. godine.

Studijski programi na engleskom jeziku

KDG nudi programe na holandskom i na engleskom jeziku. Na engleskom jeziku:

  • Bachelor of Applied Information Technology
  • Bachelor of Business Management (International Business, Logistics Management and International Entrepreneurship )
  • Bachelor of Multimedia & Communication Technology
  • Advanced Master of Research in Art and Design
  • Master of Arts in Visual Arts

Cena školarine je 6000 EUR po godini. 

belgija fakulteti na engleskom

Zašto studirati na KDG

KDG je jedini državni univerzitet i koledž koji aktivno regrutuje studente sa Zapadnog Balkana. Imajući u vidu na kvalitet nastave i male grupe ima veoma konkurentne školarine. Univerzitet ima veoma dobro organizovan smeštaj za sve svoje internacionalne studente.

ino edukacija studije u belgiji.jpg

Život u Antverpenu

Antverpen je jedan od najlepših gradova u Belgiji, istorijski i kulturno relevantan, centar Flandrije – deo Belgije u kom se govori holandski. Iz Antverpena se za sat vremena stiže do Brisel i Ajndhovena odakle polaze direktni letovi za Beograd. Antverpen ima i svoj aerodrom odakle polaze low-cost letovi za mnoge gradove Evrope. Za studentski život u Antverpenu potrebno je oko 700 EUR mesečno, a sa studentskom vizom može se raditi legalno do 20 sati nedeljno. Antverpen je i luka, grad poznat po trgovini dijamantima i privredni centar, te su i studentski i full-time poslovi lako dostupni.

Direktan upis preko Ino Edukacije

Prijava preko Ino Edukacije je besplatna i upis je direktan za dobre kandidate. Pošaljite nam direktan upit:

Podelite s prijateljima: