Univerzitet u Mursiji je privatni univerzitet i odličan je za studente koji govore španski i engleski jezik, a kao veliku prednost ističemo njegovu fantastičnu lokaciju, na obali, blizu Valensije i Alicante. Ovo je idealan izbor za studente koji žele da studira u španskom gradu sa niskim troškovima. Ino Edukacija je posetila UCAM, pogledajte naše utiske ovde

UCAM Murcia – pravi španski univerzitet sa prelepim istorijskim kampusom

Pun naziv ovog Univeriteta je Universidad Catolica San Antonio de Murcia. Osnovan je 1996 godine i nudi odličan kvalitet obrazovanja. Ono što ga izdvaja jeste odlično razvijen odnos između profesora i studenata. Svaki student dobija svog tutora koji ga prati kroz čitav proces studiranja. Takođe, odlično je opremljen sa raznim laboratorijama i prostorijama za rad, i čitavo osoblje Univerziteta se trudi da pružene usluge i nastava budu na vrhunskom nivou. Zbog odličnog odnosa sa katoličkom crkvom, studenete uče i drugim vrednostima osim obrazovnim, razvijanju empatije i etike. Univerzitet u Mursiji ima potpisane bilateralne sporazume sa preko 150 Univerziteta iz celog sveta, što vam omogućeuje da odete semestar negde drugo ili upišete Master dosta lakše. Neki od njih su Berkley, Stanford, Universita di Bologna, University of Singapore. Postoje centri ovog Univerziteta u Džakarti, Briselu, Singapuru i Kubi.

Programi 

Univerzitet  u Mursiji ima programe osnovnih i master studija.

Programi osnovnih studija na engleskom su :

  • Bachelor in Dentistry
  • Bachelor’s Modern Languages
  • Bachelor in Tourism Management
  • Bachelor in Pharmacy
  • Bachelor’s Physical Activity and Sport Sciences
  • Bachelor’s Business Administration


Master programi u ponudi su :

  • Master’s MBA – International Business Administration
  • Master’s MBA Sports Management
  • Master’s Sport Marketing
  • MBA Sports Management (Madrid campus)
  • Master’s Innovation and Tourism Marketing
  • Master´s in Hospitality Management
  • Master’s European Union Studies and Human Rights
  • Master’s High Performance Sport: Strength and Conditioning
  • Master’s in Bilingual Education

Cena osnovnih studija je 6.500 evra po godini (Stomatologije 13.900, Farmacije 9.000), a za Master u zavisnosti od programa od 6.500 do 13.000 po godini.

Život u Mursiji i smeštaj

Mursija je grad u južnom delu Španije. Obiluje prelepim pedelima i na obali je Mediterana i Mar Menor-a. U blizini su manja sela koja su oličenje bogate španske kulture i tradicije. Za mlade je super što imaju odlične kurseve vodenih sportova, primarno ronjenja.

Direktorka Ana Marija Koppert u poseti UCAM Murcia

Mursija je 7.grad po veličini u Španiji, i daje mogućnost studentima da u isto vreme imaju i bezbednost na kampusu ali i da osete gradski život Španije. U Mursiji živi oko 600.000 ljudi i to je regionalni ekonomski i administrativni centar istoimene oblasti, te studenti neće imati osećaj da su izmešteni jer je Mursija veoma vibrantan grad sa puno kulturnih dešavanja i aktivnim noćnim životom. Mursija ima istorijski centar sa prelepom katedralom, koju okružuju male ulice pune prodavnica i kafića, u kojima možete naručiti tapase, španska jela i sjajan sladoled! Mursija se nalazi u blizini mnogih španskih letovališta, te su mnogo plaže dostupne na sat vremena vožnje. U Mursiji je otvoren ODISEO zabavni kompleks koji u svom sklopu ima Michelin restoran, kafiće, klubove, bazen i važi za jedno od najeksluzivnijih mesta u južnoj Španiji.

Putovanje do tamo je avionom, preko Milana. Cena putovanja u jednom pravcu je ukupno oko 150 evra, i kupuje karta AirSerbia do Milana, a onda Ryanair iz Milana do Alicante. Airserbia karta je standardno oko 100 evra, a Ryanair retko više od 30 evra.

Odlični uslovi za sportiste

UCAM Murcia je poznat kao fakultet za sport (između ostalog) o čemu govori i da je čak sedmoro studenata sa Mursije učestvovalo na Olimpijadi u Tokiju. Takođe, takmičarski sport je veoma važan, košarkaški tim UCAM Murcia igra u prvoj španskoj ligi, a fudbalski u drugoj – idealna opcija za sportiste! Na kampusu postoji ogromna teretana, sportski tereni, savetovalište za sportiste i zaista su sjajni uslovi. Pošto je toplo tokom cele godine, studenti dobar deo vremena provedu trenirajući napolju. Postoje osnovne i master studije sporta, na španskom i engleskom jeziku.

Ino Edukacija je zvanični partner Univerziteta u Mursiji. Prijava preko nas je besplatna, a upis direktan. 


Ako želite da studirate u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit!

Podelite s prijateljima: