U susret Danu zaljubljenih, objavljujemo listu najromantičnijih gradova Evrope, kao i koji dobri univerziteti se tamo nalaze 🙂 Zaljubite se u grad i neku dragu osobu…

Venecija

studije-u-italiji

Jedan od najlepših gradova Evrope, zavodi svojim kanalima, vožnjo gondolom vaporetom, istorijom, ali i picom i đelatom. Studirati u Italiji često znati učiti u zgradama i po nekoliko vekova stare. U Veneciji nalazi se Univerzitet Ca Foscari, specijalizovan za studije jezika, istorije umetnosti i menadžmenta u kulturi.

Pariz

couple near Eiffel tower in Paris, romantic kiss

Nekima je ovaj grad prvi na listi, međutim zbog nemira u poslednje vreme opao je broj turista, pa mnogi smatraju da je sada ugodnije posetiti Pariz zbog manjka gužve. Pored vina, obavezne posete Le Bon Marche-u i Luvru, prošetajte do Sorbone jer ovaj univerzitet postoji 800 godina i esencijalni je deo istorije Pariza. Zaljubljenici u francusku modu biraju da studiraju na Marangoni Institutu koji ima kampus i u Parizu, a studije su na engleskom.

London

marriage-proposal-ideas-london

Vikend u Londonu je izbor parova koji su duže zajedno, mahom zbog viza i visokih cena, pa tamo češće odlaze ljudi u braku, ili se spoji posao i romansa 🙂 U svakom slučaju, London je must bar jednom u životu zbog svoje neočekivane otvorenosti i brzine, a opet spontanosti i intime. Ni u jednom trenutku nećete imati utisak da ste u velikom gradu, iako je grad ogroman. London je i centar obrazovanja, univerziteta ima mnogo i većina je vrlo kvalitetna i visoko se kotira. University of Roehampton je državni univerzitet koji postoji 175 godina, a poznat je kao odličan univerzitet za biznis, psihologiju, ples i studije jezika.

Briž

romantic-bruges-break-for-two-with-michelin-star-dining-_-horse-drawn-carriage_background

Venecija Belgije, prošarana kanalima i starim zgradama, prestonica čokolade i jednostavno preslatka belgijska varošica. Na samo sat vremena vozom od Brisela, nudi divno iskustvo za izlet ili city break. Briž je poznat zbog dva razloga. Prvi je čuveni film Briž sa Kolin Farelom (pogledajte ako niste) a drugi je College of Europe, najelitnija škola za školovanje EU birokatije.

Budimpešta

1blog-1024x712.png

Omiljena destinacija za mnoge naše parove, zbog blizine, lepote grada i relativno niskih cena. Grad koji nudi veliki izbor muzeja, restorana, hotela ali i univerziteta. U poslednje vreme postaje sve omiljenija destinacija za studije na engleskom. Studenti osnovnih studija odlučuju se za Metropolitan, zbog mogućnosti da studiraju na engleskom grafički dizajn, animaciju, biznis i turizam, dok Master studenti odlaze na CEU Business School zbog visoko rangiranih postgrad programa u oblasti ekonomije i finansija.

Rim

studije-u-rimu-italija

Kad si u Rimu… Obavezno čaša vina, a ujutru kapućino! Posle ručka se naručuje espreso. Nemojte se prevariti da naručite kapućino posle ručka, jer ćete naljutiti konobar 😀 Po italijanskim pravilima posle jela sme samo espresso, poželjno bez mleka. Osim temperamentnih konobara i hrane, očaraće vas arhitektura, klima i predivna priroda. Ceo grad je dosta haotičan, kao i najveći rimski univerzitet Sapienza, pa ako nemate jake živce bolje se odlučite za Tor Vergatu ili John Cabot. Tor Vergata je državni univerzitet koji ima studije na engleskom i funkcioniše u sklopu kampusa, te je dobro organizovan. John Cabot je američki univerzitet u Rimu, gde studiraju oni koji žele da spoje američku diplomu i italijanski lifestyle.

Beč

bec

Najomiljeniji grad za naše parove ostavili smo za kraj. Razlozi za posetu Beču su prelepa arhitektura, blizina, i dah nekih starijih vremena. Mnogi koriste odlazak u Beč kao priliku za šoping, učenje nemačkog, susret sa prijateljima ili jednostavno odmor, jer je ovaj grad uprkos veličini dosta miran i tih. Univerziteta ima mnogo, a oni koji žele da studiraju na engleskom često se odlučuju za Modul ili Webster. Modul je austrijski biznis univerzitet koji je osnovala Privredna komora Beča, a Webster je najstariji američki univerzitet u Evropi koji poznat po svojim balovima i prestižnoj diplomi.

Srećan Dan zaljubljenih / Sv. Trifun / Sv. Valentin!


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: